Fylt skinkestek med eplesaus
Skinkestek er alltid godt og med litt fyll blir det saftig og veldig smakfullt. En skikkelig god søndagsmiddag dette.
INGREDIENSER
- Ca 1,5 kg skinkestek
- 1/2 eple
- 10 svisker
- En håndfull persille
Ta av nettet på steka og rut svoren. Snu steka med svoren ned og lag et dypt snitt langsmed hele steka. Skrell eplet og skjær i båter, dytt eplebåter ned i snittet sammen med svisker og persille. Bind sammen steka med bomullstråd. I stedenfor å skjære et snitt kan man også bruke skaftet på ei sleiv og stikke hull tvers gjennom med den. Krydre godt med salt og pepper rundt hele steka.
Legg steka med svoren opp i ei ildfast form og hell i 2 dl vann. Dekk forma med alu.folie og damp på 230 grader i 40 minutter. Ta av folien, senk temperaturen til 150 grader og stek videre ca 1,5 time. Bruk gjerne et steketermometer, den tas ut på 70-72 grader. La steka hvile 15 minutter før den skjæres i skiver.
EPLESAUS
- 1/2 eple
- 1/2 dl vann
- Krafta fra steka
- Jevning
- Salt
Del eplet i små biter og ha det i en kjele sammen med vannet. La det koke til vannet er kokt bort. Sil krafta fra steka og hell den oppi kjelen med eplene, kok opp. Kjør sausen glatt med en stavmikser. Ha i jevning og smak til med salt.
Jeg bruker brun maizena jævner og den gir også litt farge, bruk eventuelt litt sukkerkulør hvis du jevner med noe annet.
Kokte poteter og grønnsaker er godt til