Dessert

Panna cotta med klementinsaus

En god avslutning på et godt måltid. Fløyelsmyk panna cotta med en frisk og god saus. Rett og slett knallgodt er det.

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 3 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 1/2 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • Skall av 1 klementin (kun det gule)
  • 3 gelatinplater

Legg gelatinplatene i en bolle med vann og la de ligge ca 5 minutter.

Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa. Ha dem og stanga i en kjele sammen med fløte, melk, sukker og klementinskall og kok opp. Ta kjelen av plata, klem ut vannet av gelatinplatene og visp dem inn i fløteblandingen til de er helt oppløst. Sil blandingen og fordel det i 4 glass eller skåler. Avkjøl litt, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det har stivnet, ca 4 timer. Panna cotta kan med fordel lages dagen i forveien.

KLEMENTINSAUS

  • 6 klementiner
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 2 ts sukker
  • 1/2 ts potetmel + litt vann

Klem ut saften av 4 klementiner og ha det i en kjele sammen med stjerneanis, kanelstang og sukker. Kok opp og la det koke et par minutter. Rør potetmel ut i litt vann og visp det inn i sausen mens det koker. Avkjøl sausen helt.

Skjær av skallet på de 2 siste klementinene og skjær ut filetene.

Ta ut stjerneanisen og kanelstanga og fordel sausen over panna cottaen. Legg filetene av klementin oppi og nyt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *