Frokost/lunsj,  Jul

Gratinert juleskinke

Dette er en absolutt favoritt blant julens pålegg her i huset. Har lagd dette nå i så mange år at jeg ikke kan tenke meg å være det foruten.

Jeg kjøper rå juleskinke og koker den selv, syns det blir best. Får også masse deilig kraft som jeg fryser i passe porsjoner og bruker til saus. Man kan selvsagt bruke ei skinke som er ferdig kokt.

Skinka legges i en kjele, fyll på vann så det dekker. Kok opp og la det småkoke/trekke i 1 time per kilo.

INGREDIENSER

  • Ca 2 kg ferdig kokt juleskinke
  • 1 egg
  • 3 ss grov sennep
  • Panko. Kan også bruke kavring eller knekkebrød

Ta av nettet på skinka og skjær bort svor og fett. Legg skinka i ei ildfast form

Visp egg, sennep og honning sammen og hell det over skinka. Prøv å få dekket toppen og sidene.

Strø på litt panko.

Gratineres på 200 grader i ca 30 minutter.

4 kommentarer

  • Bente

    Ja har hørt med noen butikker, det de sier er at forskjellen med de svenske er at de ikke er røkt…å håper jo finne så lik de svenske som mulig? takk for svar ❣️

  • Bente

    Hei
    Hvor kjøper du ferdig kokt juleskinke?? Hvilke butikker tenker jeg. Bruker kjøpe i sverge men med pandemien er det ikke aktuelt?

    • Gro

      Kjøper i Sverige jeg også men ikke i år som du skriver. Alle butikker her har også juleskinke om ikke enda så kommer det litt nærmere jul. Det skal stå på om de er kokte eller ikke?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *