Pavlovakrans med riskrem
Har du rester av riskrem er dette en kjempegod måte å bruke det på.
INGREDIENSER
- 3 eggehviter
- 1 ts eddik
- 2 dl sukker
- 1 ts maisenna
- 1 ts vaniljesukker
Sett ovn på 250 grader
Pisk eggehvitene og eddik stivt. Rør sukker, maisenna og vaniljesukker sammen og tilsett dette litt og litt mens mikseren går. Pisk det helt stivt.
Tegn en sirkel på et bakepapir, 20-24 cm, og fordel marengsen langs kanten på sirkelen. Jevn toppen litt så den blir litt flatere oppå
Settes inn på midterste rille, senk temperaturen til 100 grader og stek 1 time. Avkjøl og løsne den forsiktig fra papiret.
TOPPING
- 4-5 dl riskrem
- 150 g bringebær
- 2-3 ss melis
- Bringebær og pepperkaker til pynt
Mos bringebæra med en stavmikser og sil det. Rør inn melis.
Legg den avkjølte bunnen på et fat, fordel riskrem oppå og pynt med bringebær og pepperkaker. Server bringebærsausen ved siden av, helles den over blir marengsen veldig fort bløt.