Kylling og makaroniform
En barnevennlig og kjempegod grateng. Bruk gjerne andre grønnsaker eller pasta om du ønsker det
3-4 porsjoner
INGREDIENSER
- 200 g makaroni
- 2 kyllingfileter
- 1/2 blomkål
- 1 løk
- 2 stilker vårløk eller litt purre
- Salt og pepper
Kok makaroni al dente, hell av vannet og ha makaronien i ei ildfast form.
Del blomkål i små buketter og finsnitt vårløk. Legg dette i forma sammen med makaronien.
Skrell og finhakk løk, del kylling i biter og stek dette til kyllingen er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha det over i den ildfaste forma.
SAUS
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- Salt, pepper og muskatnøtt
Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melk under kraftig røring og la det småkoke noen minutter, pass på så det ikke svir seg i bunnen. Smak til med krydderne og hell sausen over i den ildfaste forma. Vend alt lett sammen
Topp med 100 g revet ost
Stekes midt i ovn på 200 grader i ca 20 minutter.
Server gjerne med et godt brød til. Mitt forslag er dette urtebrødet