Baking,  Jul,  Kaker

Smultringer

Jeg har vært så heldig å få mammas oppskrift på smultringer. Hun har kokt det i mange tiår og da lages dem etter hukommelsen. Sånne oppskrifter er ikke alltid like lett for etterkommere, det er beger, kopper, toppede teskjeer og ikke minst mel til passe deig. Nå har jeg prøvd å oversette de mengdene til noe som er litt mer forståelig og jeg ble superfornøyd, smultringene ble skikkelig gode så nå skal jeg dele dem med dere.

Ca 40 stk

INGREDIENSER

  • 2 egg
  • 150 g sukker
  • 1,5 dl seterrømme
  • 1,5 dl kulturmelk
  • 1,5 ts hornsalt
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts kardemomme
  • 500 g hvetemel

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett resten og rør det raskt sammen. Deigen skal være litt løs, for mye mel gir kompakte smultringer. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet natten over.

  • 1 kg smult til koking

Strø litt mel på benken og skrap ut litt av deigen. Strø litt mel oppå og trykk den litt flatere, kjevle den ut til ca 1/2 cm tykk. Bruk en smultringutstikker og stikk ut med. Lag opp all deigen før du begynner å koke, jeg legger dem på et stekebrett med bakepapir.

Smult er varmt så vær forsiktig. Husk å alltid ha et lokk tilgjengelig i tilfelle det trengs.

Varm opp smulten til det bruser godt i kjelen. Jeg starter kokinga på fullt og skrur ned til 7 av 9. Legg forsiktig i noen smultringer og la de bli gylne på undersiden før de snus og stekes på den andre siden.

Legg de ferdigkokte smultringene i ei stekepanne med tørkepapir. La de ligge der til de er kalde. Frys de som ikke skal spises samme dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *