Lasagne
30. november 2019
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 400 g kjøttdeig
- 1/2 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks tomater (ca 400 g)
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl vann
- 1 buljongterning
- 1 ts oregano
- Sukker, salt og pepper
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek dette sammen med kjøttdeig. Tilsett tomatpuré og oregano, la det surre 1 minutt. Tilsett tomater, vann og buljongterning og la det koke ca 30 minutter til det tykner. Smak til med sukker, salt og pepper.
Ostesaus:
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 200 g revet ost
- Salt og pepper
Smelt smøret og rør inn melet, spe med melk til en tykk saus. Rør inn ost og smak til med salt og pepper.
I tillegg trengs 100 g revet ost til toppen og ca 9 lasagneplater
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i ei ildfast form. Topp med revet ost.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.
Brød og salat er godt til
Forrige
Oreofudge
Nyere