Julekake
Eller julebrød om du vil er manges favoritt i advents og juletiden. Den søte og gode gjærkaken som er proppfull av godsaker som sukker, smør og rosiner. Er det rart den er populær.
Min mann blir veldig glad når han kommer hjem og huset dufter av nystekt julekake. Han spiser julekake med smør og brunost på og det blir gjerne med i nistepakka på jobb.
2 stk
INGREDIENSER
- 5 dl melk
- 150 g romtemperert smør i terninger
- 150 g sukker
- 1 pose tørrgjær
- 1 egg
- 2 ts kardemomme
- 900 g hvetemel
- 200 g rosiner
- Egg til pensling
Lunk melk til den er fingervarm og hell det i bakebollen. Tilsett alt unntatt rosinene og elt deigen i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
Ha deigen på melet underlag og trykk den litt utover. Strø på rosinene, rull sammen og kna deigen godt så rosinene blir godt fordelt. Del deigen i to og form til runde brød. Legg de på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev til dobbel størrelse, ca 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek på nederste rille på 175 grader i ca 45 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.