Knekk-kaker
Knekk-kaker ligner veldig på havreflarn men er tynnere og har en karamellaktig smak. De blir veldig sprø.
Kakene er skjøre så må behandles med forsiktighet. Oppbevares i tett kakeboks av metall. Kan ikke fryses.
Denne oppskrifta har fulgt meg i snart 30 år og er et fast innslag til jul. Tar seg flott ut på kakefatet og passer også veldig godt som et sprøtt tilbehør til dessert.
Ca 20 stk
INGREDIENSER
- 1 dl lettkokte havregryn
- 1/2 dl sukker
- 1/2 ts vaniljesukker
- 50 g smør i terninger
- 1/2 ts hvetemel
- 1 ss melk
Bland dette sammen i en kjele. Varm opp under omrøring til smør og sukker har smeltet.
Legg små klatter med ei teskje på et stekebrett med bakepapir, jeg bruker litt over 1/2 ts per kake. Ha god avstand, de flyter mye ut.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 8-10 minutter. De skal bli lysebrune. Avkjøl litt på stekebrettet før de flyttes forsiktig over på ei rist. Avkjøles helt før de legges over i en kakeboks.