Daimkake
Det kan nesten ikke bli bedre. Deilig nøttebunn, silkemyk krem, sjokolade og knasende daim. Syndig godt.
INGREDIENSER
- 4 eggehviter
- 150 g mandler
- 150 g melis
- 1 dobbel daim (56 g)
Stivpisk eggehvitene. Hakk mandlene med kniv eller kjør dem i en foodprossesor. Hakk daim. Bland mandler, melis og daim og vend dette forsiktig inn i eggehvitene. Kle bunnen på ei rundform på 24 cm med bakepapir og fordel røra oppi. Stekes på nederste rille på 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøl kaka litt i forma før ringen fjernes. Avkjøl helt.
- 1 dl fløte
- 100 g sukker
- 4 eggeplommer
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g smør
Ta smøret ut av kjøleskapet og del i terninger. Ha alt unntatt smør i en kjele og varm opp på litt under middels varme, rør hele tiden. Rett før det koker ta kjelen av plata og hell kremen gjennom en sil for å få en glatt og fin krem. Rør inn smør, litt og litt. Sett i kjøleskapet til kremen er tykk nok til å smøres utover kakebunnen. Legg kakebunnen på et fat før kremen has på, den kan være vanskelig å flytte etterpå. Sett i kjøleskapet en times tid.
- 100 g melkesjokolade
- 3 ss fløte
- 1 dobbel daim (56 g)
Smelt sjokolade og fløte sammen over vannbad. Avkjøl. Smør sjokoladen over den gule kremen. Hakk daim og dryss over.
Den bør stå i kjøleskapet litt før den spises for å få satt seg, hvis du klarer å vente da.