Brød i langpanne
27. september 2019
4 brød
INGREDIENSER
- 1,5 liter lunkent vann
- 1 dl flytende smør, margarin eller olje
- 1 dl lys sirup
- 1 pose tørrgjær
- 1,5 ss salt
- 200 g havregryn
- 250 g sammalt hvete, grov
- 250 g sammalt hvete, fin
- 250 g byggmel
- 1,3 kg hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, 30-60 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den godt sammen. Kna eventuelt inn litt mere mel hvis deigen er veldig klissete, men ikke kna inn mer enn at det er mulig å forme den. Del deigen i 4 og form til brød. Legges i bakepapirkledd langpanne. Dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter.
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 45 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse
Forrige
Fiskeform
Nyere