Kjøtt,  Middag,  Pai og Pizza

Kantarellpai

3-4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 2,5 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 75 g smør
  • 1 eggeplomme
  • 2-4 ss vann

Kjør hvetemel, salt og smør i en foodprossesor til en grynete masse. Tilsett eggeplommen og kjør det sammen, spe med vann til deigen går sammen. Trykk deigen ut i ei paiform, prikk med en gaffel og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.

Senk ovnstemperaturen til 200 grader

Fyll:

  • 200 g kantareller
  • 1 pk bacon
  • 1 liten løk
  • 1 håndfull hakket persille
  • 1 dl creme fraiche
  • 1,5 dl fløte
  • 3 egg
  • Salt og pepper
  • Revet ost

Del bacon og løk i mindre biter og stek dette sammen med kantarellene. Fordel dette i den forstekte paibunnen. Strø over persille.

Pisk sammen creme fraiche, fløte og egg. Krydre med salt og pepper og hell over i paibunnen. Strø på litt ost. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet.

Kantareller kan byttes ut med annen sopp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *