Kantarellpai
26. september 2019
3-4 porsjoner
INGREDIENSER
- 2,5 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 75 g smør
- 1 eggeplomme
- 2-4 ss vann
Kjør hvetemel, salt og smør i en foodprossesor til en grynete masse. Tilsett eggeplommen og kjør det sammen, spe med vann til deigen går sammen. Trykk deigen ut i ei paiform, prikk med en gaffel og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.
Senk ovnstemperaturen til 200 grader
Fyll:
- 200 g kantareller
- 1 pk bacon
- 1 liten løk
- 1 håndfull hakket persille
- 1 dl creme fraiche
- 1,5 dl fløte
- 3 egg
- Salt og pepper
- Revet ost
Del bacon og løk i mindre biter og stek dette sammen med kantarellene. Fordel dette i den forstekte paibunnen. Strø over persille.
Pisk sammen creme fraiche, fløte og egg. Krydre med salt og pepper og hell over i paibunnen. Strø på litt ost. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet.
Kantareller kan byttes ut med annen sopp.
Forrige
Snurrer med vaniljekrem og daim
Nyere