Fugl,  Middag

Kyllingform

Jeg digger mat i form. Putt kjøtt, saus og grønnsaker i forma og sett inn i ovn, da er alt ferdig samtidig. Det eneste man trenger da er å koke ris og maten er klar.

2 porsjoner

INGREDIENSER

  • 2 kyllingfileter
  • 1/2 pk bacon
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/4 blomkål
  • 1 håndfull frosne erter
  • 5-6 cherrytomater
  • Salt/pepper
  • 1/2 dl vann

Stek kyllingfiletene raskt på begge sider, krydre med salt og pepper. Legg dem i ei ildfast form. Skrell og finhakk løk og hvitløk, del bacon i biter. Stek dette til løken er myk og baconet har fått litt farge. Ha dette i forma med kyllingen, kok ut panna med vannet og hell dette oppi. Del blomkål i buketter og ha dette i forma sammen med ertene.

SAUS

  • 1 dl melk
  • 1 dl fløte
  • 1 ss creme fraiche
  • 1,5 ss maisenna
  • 1 ts tørket timian
  • Salt og pepper

Pisk dette godt sammen og hell i forma. Del cherrytomater i to og legg på toppen. Stekes på 200 grader i 30-40 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Serveres med ris.

For en ekstra tykk og god saus kan melk byttes ut med fløte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *