Baking,  Kaker

Gulrotkake

Dette er en av mine absolutte favorittkaker. Denne oppskrifta har fulgt meg i over 20 år så den er velprøvd. Lages ofte til selskaper men også til helgene. Saftig og god kake med masse glasur.

INGREDIENSER BUNN

  • 4 egg
  • 250 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 250 g revet gulrot – halvparten fin/grov

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend forsiktig inn resten. Legg bakepapir i bunnen på ei 24 cm rundform, smør kantene og hell røra oppi.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 45-60 minutter. Avkjøl på rist.

INGREDIENSER OSTEKREM

  • 400 g philadelphia
  • 3 ts vaniljesukker
  • 250 g smør
  • 500 g melis

Smelt smøret og visp inn resten.

Del den avkjølte kaka i 3. Fordel halvparten av kremen mellom de to nederste lagene og resten oppå og rundt kaka.

Kaka smaker aller best etter ei natt i kjøleskapet så klarer du å vente anbefales det.

Som variasjon kan den stekes i ei lita langpanne (halv størrelse av den som følger ovn), bruk da halv mengde ostekrem og ha bare oppå kaka. Steketiden blir noe kortere så sjekk etter ca 30 minutter med en kakepinne om den er ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *