Skinkepai
En enkel og god pai som passer like godt til både lunsj og middag.
INGREDIENSER
Bunn:
- 2,5 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 75 g smør
- 1 eggeplomme
- 2-4 ss vann
Kjør hvetemel, salt og smør i en foodprossesor til en grynete masse. Tilsett eggeplommen og kjør det sammen, spe med vann til deigen går sammen.
Trykk deigen ut i ei paiform på 23-27 cm, prikk med en gaffel og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.
Senk ovnstemperaturen til 200 grader.
Mens bunnen forsteker lag fyllet
Fyll:
- 200 g bogskinke eller kokt skinke
- 50 g purre
- 3 egg
- 2 dl fløte
- Salt og pepper
- Revet ost
Del skinke i strimler og finsnitt purre. Fordel dette i den forstekte paibunnen. Visp sammen egg og fløte og krydre med salt og pepper. Hell eggeblandingen over og dryss på ost.
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet.
Ønskes mere smak kan 25 g revet parmesan tilsettes i paideigen. Tilsett det sammen med eggeplommen.