Frokost/lunsj,  Middag,  Pai og Pizza

Skinkepai

En enkel og god pai som passer like godt til både lunsj og middag.

INGREDIENSER

Bunn:

  • 2,5 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 75 g smør
  • 1 eggeplomme
  • 2-4 ss vann

Kjør hvetemel, salt og smør i en foodprossesor til en grynete masse. Tilsett eggeplommen og kjør det sammen, spe med vann til deigen går sammen.

Trykk deigen ut i ei paiform på 23-27 cm, prikk med en gaffel og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.

Senk ovnstemperaturen til 200 grader.

Mens bunnen forsteker lag fyllet

Fyll:

  • 200 g bogskinke eller kokt skinke
  • 50 g purre
  • 3 egg
  • 2 dl fløte
  • Salt og pepper
  • Revet ost

Del skinke i strimler og finsnitt purre. Fordel dette i den forstekte paibunnen. Visp sammen egg og fløte og krydre med salt og pepper. Hell eggeblandingen over og dryss på ost.

Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet.

Ønskes mere smak kan 25 g revet parmesan tilsettes i paideigen. Tilsett det sammen med eggeplommen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *