Baking,  Brød og Rundstykker

Fine rundstykker med creme fraiche

Tilsetter man litt creme fraiche i rundstykkedeigen blir resultatet veldig mykt og saftig.

25 stk

INGREDIENSER

  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 7 dl lunkent vann
  • 1 boks (300g) creme fraiche
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1,3 kg hvetemel
  • + egg til pensling og valmuefrø

Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter. Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del deigen i 25 like deler. Jeg veier hvert emne til 100 g. Form til rundstykker og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på valmuefrø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 17 minutter. Avkjøles på rist. Fine å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *