Viltgryte
En høstlig og god gryte. Her har jeg brukt skav av rein men alt av vilt passer like godt, også villsvin hvis du skulle være så heldig å ha det.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 400 g viltskav
- 1 pk bacon
- 1 løk
- 5 einebær – knust
- 3 dl vann
- 3 dl seterrømme eller creme fraiche
- 3 skiver geitost
- 1-2 ss solbærsyltetøy
- Salt og pepper
- Jevning
Brun skavet i 2 omganger på sterk varme, stek også einebær sammen med kjøttet. Ha det over i ei gryte.
Del bacon og løk i mindre biter og stek det, ha det i gryta og hell på vann. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter.
Rør inn geitost, rømme og solbærsyltetøy og la det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Jevn gryta med hvetemel eller maisenna rørt ut i litt vann.
POTETMOS
- 10 store poteter
- 2 ss smør
- 1,5 – 2 dl fløte
- Salt og hvit pepper
Skrell og del poteter i mindre biter og kok de møre i vann. Hell av vannet og mos potetene, rør inn smør og tilsett fløte til en tykk og god mos. Smak til med salt og hvit pepper.
Kokte grønnsaker og tyttebærsyltetøy er godt attåt
Én kommentar
Gunvor Kvammen
Dette skal jeg lage,og begynner med «mammas eplekake «