Fletter med vaniljekrem og epler
Finnes det noe bedre enn nystekt gjærbakst? Jeg er ihvertfall veldig glad i det. Disse har et deilig fyll av vaniljekrem og epler, sååå godt.
20 stk
INGREDIENSER
- 4 dl melk
- 100 g romtemperert smør i terninger
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 100 g sukker
- 1 pose tørrgjær
- 650 g hvetemel
Varm melka til den er fingervarm. Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
FYLL
- Vaniljekrem
- 2 epler
- Kanel
Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del i tynne båter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca 50×25, del i to på langs og deretter i 5, man har da 10 ruter
Lag noen snitt på hver langside
Legg ei raus spiseskje med vaniljekrem på midten, noen eplebåter og et dryss med kanel oppå
Brett flikene over fyllet, annenhver
Knip sammen i hver ende så vaniljekremen blir inni og ikke tyter ut under steking. Legges på et stekebrett med bakepapir. Gjenta med den andre deigen.
Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. Kan fryses.
2 kommentarer
Ellen
Hei, kan man droppe det ene egget? Ev hva kan man erstatte med? Har en liten en med eggallergi, men har så lyst til å lage disse til oss alle ?
Gro
Egget kan droppes ja. Gjør bakst litt mykere men er ikke nødvendig for et godt resultat