Pannestekt ørret med sitronsaus
Dette er en skikkelig god fiskemiddag med en nydelig og frisk saus. Den er itillegg rask å lage så da passer den godt i en hektisk hverdag.
2-3 porsjoner
- 125 g ørretfilet per person
- 2 dl fløte
- 2 stilker vårløk
- 25 g smør i terninger
- Saft og skall fra 1/2 sitron
- En liten håndfull hakket persille
- Salt og hvit pepper
Krydre fisken med salt og pepper og stek den i smør i ei stekepanne til den er gyllen på begge sider og akkurat gjennomstekt.
Finsnitt vårløk. Riv skallet på sitronen, bruk et zestjern/rivjern hvis du har eller finhakk det med en kniv. Pass på å kun bruke det gule av skallet, det hvite smaker bittert.
Ha fløte, vårløk og sitronskallet i en kjele. Kok opp og la det småkoke i ett minutt. Ta kjelen av plata og visp inn smøret. Rør inn persille. Tilsett sitronsaft, start med halvparten og smak deg frem til ønsket mengde. Smak til med salt og hvit pepper. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.
Kokte poteter og grønnsaker er godt til. Jeg syns erter er godt til denne men her er det bare å bruke det man liker best.
2 kommentarer
Emma Lødøen
Masse gode oppskrifter og inspirasjon.
Gro
Så hyggelig å høre?