Multekrem med krumkaker
18. august 2019
En nydelig dessert som mange bruker kun til jul. Jeg syns den passer godt hele året men kanskje spesielt nå som multa er på topp.
4 porsjoner
MULTEKREM
- 400 g multe
- 2-3 ss sukker
Ha multe og sukker i en kjele og gi et raskt oppkok. Avkjøl helt.
- 2 dl fløte
- 1 ss sukker
- Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
Bland sammen og pisk til krem.
Bland avkjølt multe og krem.
KRUMKAKER
8-10 stk
- 1 egg
- Sukker
- Hvetemel
- Smør
- 1/4 ts kardemomme
- 2 ss kaldt vann
Vei egget med skallet på. Vei opp samme mengde med smør, sukker og hvetemel.
Smelt smøret og avkjøl det. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn mel, kardemomme og smør. Rør inn kaldt vann. Stekes i krumkakejern, bruk ca 1 spiseskje per stk. Rulles med en gang de tas ut av jernet. Jeg bruker bare skaftet på ei sleiv å ruller med den, man trenger ikke krumkakeruller.
Forrige
Tacopai
Nyere