Tacopai
Tacofyll i paiskall er kjempegodt. Server gjerne med chips, rømme og tacosaus. En grønn salat til er også godt.
4 porsjoner
BUNN
- 2,5 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 75 g smør
- 1 eggeplomme
- 2-3 ss vann
Del smøret i terninger og ha smør, hvetemel og salt i en foodprossesor og kjør til en grynete masse. Tilsett eggeplommen og kjør det sammen, spe med vann til deigen går sammen. Trykk deigen ut i en paiform på 27 cm, prikk med en gaffel og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.
Senk ovnstemperaturen til 200 grader.
Mens bunnen forsteker lag fyllet
FYLL
- 400 g kjøttdeig
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1-2 ss hjemmelaget tacokrydder eller 1/2 pose ferdig
- 1 liten boks mais
- 2 dl creme fraiche
- Revet ost
Skrell og hakk løk og hvitløk. Stek dette og kjøttdeig. Tilsett tacokrydder (brukes pose følg anvisning på pakken) og rør rundt. Rør inn mais og creme fraiche og fordel dette i den forstekte paibunnen. Ha på litt ost. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 25 minutter.
Ønsker du å lage eget tacokrydder finnes det oppskrift her
Tacokrydder