Peanøttkaker
Liker du peanøtter så kommer du til å digge disse. Kjempegode småkaker og med litt sjokolade på toppen må det jo bli knall.
20 stk
INGREDIENSER
- 200 g hvetemel
- 1 ts natron
- 100 g hvitt sukker
- 50 g brunt sukker
- 75 g romtemperert smør
- 150 g peanøttsmør
- 100 g peanøtter
- 1 egg
- 1-2 ss melk
Peanøttene kan hakkes eller brukes hele. Bland alt unntatt melk sammen, deigen skal være ganske tørr. Tilsett så mye melk at deigen samler seg, jeg brukte 2 ss men start med 1 og tilsett resten hvis nødvendig.
Trill deigen til en tykk pølse og del i 20 biter. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og trykk dem litt flatere. Hold god avstand da de flyter noe utover.
I tillegg trengs 2 ruller melkerull
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. Med en gang de kommer ut av ovn legg 2 biter melkerull på hver kake. La hvile et par minutter og smør sjokoladen utover med en kniv. Strø på noen ekstra peanøtter på toppen. Avkjøles på rist.
De bør oppbevares i fryseren i en tett kakeboks av metall.