Horn med ost og skinke
7. august 2019
Myke og gode horn. Passer supert i matpakka.
24 stk
- 2,5 dl vann
- 2,5 dl melk
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 100 g revet ost
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 650 g hvetemel
Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Eltes 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
- Fyll: 24 skiver kokt skinke og 24 skiver gulost
- Pensling: sammenvispet egg og valmuefrø
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Del deigen i 3 like deler, kjevle hver del ut til en runding (30-35 cm) og del i 8 snipper. Ha ei skive skinke og ost på hver og rull sammen fra den brede enden. Legges med spissen ned på et stekebrett med bakepapir, knip litt i endene så fyllet blir inni hornene. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.
Pensle med egg og strø på valmuefrø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.