Middag,  Pai og Pizza

Kyllingpai med spinat og fetaost

En velsmakende og god pai og får du rester er det perfekt som lunsj. Jeg spiser gjerne paien uten tilbehør men en grønn salat passer godt til.

INGREDIENSER BUNN

  • 2,5 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 75 g smør
  • 25 g revet parmesan
  • 1 eggeplomme
  • 2-3 ss vann

Kjør smør, salt og hvetemel i en foodprossesor til en grynete masse. Tilsett parmesan, eggeplomme og vann. Start med 2 ss vann og tilsett litt til hvis massen ikke går sammen til en deig. Trykk deigen ut i ei paiform, ca 27 cm, prikk med en gaffel og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter. Skru ned ovnstemperaturen til 200 grader.

INGREDIENSER FYLL

  • 200 g fersk spinat eller 100 g frossen
  • 2 kyllingfileter
  • 1 løk
  • 100 g fetaost
  • Cherrytomater
  • 3 dl fløte
  • 3 egg
  • Pepper

Brukes frossen spinat, tin den og klem ut mesteparten av vannet. Surr den et øyeblikk sammen med løken.

Del kyllingfiletene i mindre biter og hakk løken. Stek løk til den er myk, tilsett fersk spinat og stek til spinaten faller sammen. Fordel dette i den forstekte paibunnen. Stek kylling til den er gjennomstekt og fordel oppå spinaten. Del fetaost i terninger og fordel utover. Visp sammen egg og fløte, tilsett litt pepper og hell over. Del cherrytomater i to og legg oppå. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *