Fiskegryte
1. august 2019
Mild og god fiskegryte og med alt i en gryte er middagen rask å lage. Her kan man bruke både hvit og rød fisk, gjerne en blanding av begge. Serveres med brød eller flatbrød.
2-3 porsjoner
INGREDIENSER
- 250 g fisk
- 1 gul løk
- 300 g poteter
- 200 g gulrøtter
- 5 dl vann + 1 fiskebuljongterning
- 2 dl fløte
- Maisenna
- 2 dl frosne erter
- 1 håndfullhakket persille
Skrell og finhakk løken, skrell og del poteter og gulrøtter i terninger. Del fisken i terninger.
Fres løken myk i en kjele med litt smør. Tilsett poteter, gulrøtter, vann, fløte og buljongterningen. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre. Jevn gryta med litt maisenna rørt ut i litt vann. Skru ned varmen så det ikke koker og tilsett erter og fisk, la det trekke 5-10 minutter til fisken er ferdig. Smak til med salt og pepper. Rør inn persille rett før servering.
Nyere